Actueel

FEBEM-duurzaamheidsbrochure verstuurd
05-12-2013

FEBEM heeft ook dit jaar een aparte publicatie gemaakt over de duurzaamheidsaspecten bij haar leden en in de sector.

 

Tags

 
 

Rol van FEBEM-leden bij materiaalkringloop in de bouw – de film
05-12-2013

Binnen het IRCOW-project (Innovative Strategies for High Grade Material Recovery from Construction and Demolition Waste) is een film gerealiseerd die de steenachtige materialen in de bouw volgt doorheen de hele kringloop.

 

Tags

 
 

Memorandum verkiezingen 2014
07-11-2013

 

Tags

 
 

Laatste jaar 25.000 extra selectieve inzamelingen van bedrijfsafval
23-08-2013

Private ophalers zorgen voor extra selectieve inzameling bij bedrijven

Midden 2012 stuurde de Vlaamse overheid berichten de wereld in dat ze het bedrijfsafval meer aan de bron wou zien sorteren. Een jaar later zien we dat de bedrijven al heel wat stappen hebben gezet naar een verder doorgedreven selectieve inzameling van bedrijfsafval.

 

Tags

 
 

Hoeveelheden gereinigde grond blijven dalen in Vlaanderen
08-07-2013

Ook in 2012 heeft Vlaanderen de negatieve trend niet kunnen keren en hebben de grondreinigingsbedrijven minder gronden kunnen reinigen.

 

Tags

 
 

Persbericht - Touring slaat de bal mis inzake afvalophaling
18-06-2013

In een persbericht pleit Touring er voor om vuilniswagens weg te houden uit de spits omdat ze dan al te vaak het verkeer zouden blokkeren. Daarmee geeft Touring overdreven gas. In de praktijk houden gemeenten, intercommunales en private afvalbedrijven immers al lang rekening met spitsverkeer en andere mobiliteitsaspecten voor de organisatie van de afvalinzameling.

 
 

Persbericht - Milieubedrijven lossen gevolgen ramp Wetteren op
18-06-2013

Bij ongevallen ontstaan er veelal grote hoeveelheden afvalstoffen. Ook tijdens de ramp met het treintransport in Wetteren was dit het geval. Zo werden gronden verontreinigd, ontstond er afvalwater en een hele hoop schroot.

De milieubedrijven in dit land bewezen weer klaar te staan om de ecologische gevolgen van deze ramp aan te pakken.

 
 

FEBEM haalt kwaliteitslabel QFOR - FEBEMopleidingen in aanmerking voor KMO-portefeuille
18-06-2013

QFOR is een internationaal kwaliteitslabel specifiek gericht op opleidingscentra en consultingbureaus.  Deze organisatie heeft de hele FEBEM-werking geanalyseerd met oog voor een degelijke algemene organisatie, het personeelsbeheer en -opleidingen, de manier van opzetten van events en opleidingen, de evaluatie ervan, het intern lerend effect bij de organisatie...

 

Tags

 
 

Persbericht - Afzet kunststofrecyclaten problematisch
16-05-2013

De Belgische recuperanten van kunststofafval krijgen meer en meer problemen om hun ingezamelde kunststofstromen en opgeschoonde kunststofgranulaten af te zetten, dat stelt FEBEM, de federatie van de Belgische milieubedrijven.

 

Tags

 
 

FEBEM-reactie op Groenboek Kunststofrecycling (EU) - 23/04/2013
13-05-2013