Agenda

3 evenementen gevonden
Congres

Circular Benelux Conference: Let’s waste less & recycle more

25 sep 2019
10:30 - 16:00

Nederlandse Ambassade in Brussel
Kortenberglaan 4-10
1040 Brussel
België

Op woensdag 25 september 2019, nodigt de Benelux alle partijen die betrokken zijn bij de realisatie van de circulaire economie uit om te bespreken wat er nodig is om een duurzame en rendabele circulaire benelux-markt tot stand te brengen. De conferentie spits de aandacht vooral toe op eco-design, productie en recyclage van afval.
Details en inschrijven
Opleiding

Basisopleiding over de Belgische afval- en recyclagesector (VOLZET)

10 okt 2019

go4circle
Buro & Design Center, Brussel
Esplanade 1, bus 87
1020 Brussel
België

De basisopleiding van go4circle geeft nieuwelingen, maar ook anciens, in de Belgische afval- en recyclagesector een mooi overzicht van de wettelijke bepalingen, de financiële en administratieve aspecten... van onze sector.
Details en inschrijven
Congres

Bodemcongres

28 nov 2019

Umio
De Ark Antwerpen
Siberiastraat
2030 Antwerpen
België

In de evolutie naar een kwaliteitsvolle bodem is een verdere uitbouw nodig van bodemzorg. De bodem moet zo worden beheerd dat hij kan groeien in zijn verschillende functies. Ecosysteemdiensten moeten worden hersteld, om de bodem maximaal te kunnen hergebruiken. De kwaliteit van onze bodem in een circulaire omgeving moet centraal komen te staan. Tijdens het bodemcongres wordt ingegaan op elk van de facetten van bodemzorg, in theorie en in praktijk. Naast de bespreking van enkele cases, worden ook nieuwe denkpistes verkend, zoals ‘soil and land stewardship’ en ‘omgevingsmanagement’.

Hiermee wil het congres tegelijk een concreet antwoord proberen geven op de toekomstige uitdagingen voor de bodemsector inzake bodemzorg.
Details en inschrijven